קרנפים מוטסים

קרן הטבע העולמית (WWF) מצאה דרך להעביר קרנפים שחורים (קרנף צר שפה), הנמצאים בסכנת הכחדה עקב ציד, לשמורות מוגנות באזורים פחות מאוכלסים בדרום אפריקה. לדברי הקרן, הרדמת הקרנפים, קשירת רגליהם, והטסתם בגובה קילומטר בעודם הפוכים למשאיות הממתינות להוביל אותם לביתם החדש – היא הדרך העדינה ביותר לביצוע המשימה. כך או כך, הצילומים של הטסת הקרנפים הם לא פחות מסוריאליסטים.

תופעת ציד הקרנפים ברחבי אפריקה (ואסיה) ממשיכה להחריף ומאיימת להכחיד מספר מיני קרנפים. בשנת 2013 נרצחו למעלה מאלף קרנפים על ידי ציידים לא חוקיים בדרום אפריקה – מספר עצום בהתחשב בכך שנותרו רק כ-5,000 קרנפים שחורים בדרום אפריקה. באסיה, הכריזה קרן הטבע העולמית בשנת 2011 כי קרנפי ג'אווה הנדירים נכחדה לחלוטין בטבע בוויטנאם עקב ציד, והביעה דאגה לקיומה של האוכלוסיה האחרונה בעולם, המונה פחות מ-50 פרטים באינדונזיה.

להגיב

*

אתר זה משתמש ב- Akismet להפחתת דואר זבל.

he_ILHebrew