
שחיטת הכבשים: מיצג מחאה של בנקסי
באוקטובר 2013 הפך האמן הבריטי בנקסי את רחובות ניו יורק לגלריה למשך חודש שלם במסגרת הפרויקט "עדיף בחוץ מאשר בפנים". במהלך אותו חודש הותיר בנקסי מדי יום יצירה חדשה ברחובות העיר, בעוד המשטרה מנסה לשווא להתחקות אחר עקבותיו, וראש העיר המיליארדר של ניו יורק, מייקל בלומברג, מאשים את האמן בוונדליזם. לעומתם, תושבי התפוח הגדול דווקא נהנו מעבודותיו המקוריות.
אחד העבודות בפרויקט היתה מיצג מחאה נגד אחד ההיבטים האכזריים ביותר של תעשיית המזון מהחי – משלוחים חיים של בעלי חיים. המיצג כלל משאית להובלת בעלי חיים לשחיטה, עמוסה בבובות בעלי חיים שפועות וגועות בקולניות, שנסעה ברחובות אזור אריזת הבשר – אזור תעשייה ישן במנהטן שאיכלס בתחילת המאה ה-20 בתי מטבחיים ומפעילים לאריזת בשר.
אפר 21, 2014
***רעיונות למיצגים נוספים:***
*מיצג איך שימוש בתחבורה פוגע בטבע ובאוזון. לא להשתמש בתחבורה!!
*מיצג על שימוש בבגדים וחפצים רבים שתהליך היצור והשינוע שלהם מבזבז מים רבים. לא ללבוש בגדים ולא להשתמש בחפצים!!!
*מיצג איך האבטיחים מושקים במי שופכין. אל תאכלו אבטיחים!!!
*מיצג כמה גרוע פלואור במי השתיה, וביספנול-איי במים מבקבוקים. לא כדאי לשתות!
אולי באמת אם נחזור כולנו להיות קופים ביערות אז תמנע פגיעה רבה בטבע והכל יחזור להיות תמים וטהור…
אוי, רגע, זה יחסל את מרחב המחיה של החיות האחרות ביערות! נראה שאין ברירה אלא להעלים את המין האנושי?
חברים, להיות צמחוני קיצוני זה קיצוני כמו כל כת אידאולוגית אחרת… וקיצוניות אידאולוגית היא מסוכנת והובילה בהסטוריה לנזקים שאי אפשר להחזיר לאחור. תחשבו היטב לפני שאתם תומכים באידאולוגיות קיצוניות.