סטודנטית בבריטניה השיקה קמפיין ציבורי המציב לנשים אתגר: לא לגלח או
להסיר שיער גוף במשך חודש, ואז לתרום את הכסף שחסכו על סכיני גילוח ושעווה לתוכנית
המסייעת לנערות ונערים לקבל את הגוף שלהם ושל אחרים.
לורה ג'קסון, סטודנטית לתיאטרון מאוניברסיטת אקסטר באנגליה, שאבה את ההשראה לקמפיין "ינואר עם שיער" (Januhairy) לאחר שהיא עצמה הפסיקה בשנה שעברה לגלח שיער רגליים, למרוט גבות, להסיר שיער בבית השחי עם שעווה וכו' – במסגרת הכנותיה לתפקיד בהצגה.
"למרות שהרגשתי משוחררת ובטוחה יותר בעצמי, חלק מהאנשים סביבי לא הבינו למה הפסקתי להסיר שיער, או לא הסכימו איתי", סיפרה ג'קסון, בת 21. "הבנתי שעדיין נותרה עבודה רבה עד שנוכל לקבל אלו את אלו בצורה מלאה וכנה".
נשים מרחבי העולם, בהן נשים מארה"ב, רוסיה, ספרד, גרמניה וקנדה, נענו לאתגר "ינואר עם שיער" שמטרתו לא רק לעודד קבלה של שיער גוף, אלא גם גיוס תרומות לעמותת בודי גוסיפ לתוכנית חינוך בנושא דימוי גוף.
"אני רק רוצה שנשים ירגישו יותר בנוח עם הגוף המיוחד והיפהפה שלהן", הסבירה ג'קסון. "זה לא קמפיין כועס עבור אנשים שלא רואים כמה שיער גוף הוא דבר נורמלי. זה פרויקט מעצים המכוון לכולם ושנועד לסייע להבין יותר את התפיסה העצמית שלנו ושל אחרים".
"כשרק התחלתי לגדל שיער גוף, אמא שלי שאלה אותי: 'האם את פשוט מתעצלת או שאת מנסה להעביר מסר?',", סיפרה. "למה חושבים שאנחנו עצלניות כי לא בא לנו לגלח?". ההתנגדות הראשונית מצד אמא של ג'קסון התרככה מאז, והיא אפילו החליטה להצטרף לאתגר ינואר עם שיער.
"למרבה הצער, החברה שלנו עדיין מתקשה לקבל שיער גוף של נשים", נכתב בעמוד פייסבוק של היוזמה. "מתייחסים אל שיער טבעי שגדל על הגוף שלנו בתור משהו לא מושך ולא נעים".
יוזמת ינואר עם שיער באה כמחצית השנה אחרי קמפיין פרסומי בשם "פרויקט שיער גוף" של יצרנית סכיני הגילוח בילי. הקמפיין כלל פרסומת ראשונה מסוגה לסכיני גילוח לנשים אשר הציגה באור חיובי שיער גוף נשי. "שיער. לכולם יש אותו. אפילו לנשים", נכתב בפתיחת סרטון הפרסומת.
"העולם מעמיד פנים שהוא לא קיים. אבל הוא קיים. בדקנו", ממשיכה הפרסומת על רקע צילומי נשים לא רק מגלחות שיער גוף, אלא גם מגדלות, מטפחות ומסרקות אותו. "אז אם איכשהו, מתישהו, אם בכלל, תרצי לגלח – אנחנו נהיה כאן", נאמר בסוף הפרסומת.