
מהנדסים מנסים לספוג מים רדיואקטיביים שדולפים מהכור ביפן עם חיתולים
לאחר שבשנה שעברה מומחים אמריקאים ואירופים ניסו ללא הצלחה במשך חודשים לסתום את דליפת הנפט במפרץ מקסיקו בעזרת כדורי גולף, חתיכות פלסטיק וחבלים, כעת מתברר כי גם למומחים ביפן יש שיטות מקוריות להתמודד על דליפות.
עובדים בכור הגרעיני בפוקושימה מנסים לעצור את דליפתם לים של מים רדיואקטיביים מהכור באמצעות נסורת, נייר עיתון גרוס ופולימר סופג כמו זה המשמש בחיתולים לתינוקות. מהנדסים דחסו שמונה קילוגרם של פולימרים יחד עם 60 קילוגרם של נסורת ושלושה שקים של עיתונים גרוסים לתוך צינורות המובילים לפיר בטון בכור מספר 2 בפוקושימה בניסיון לסתום סדק באורך 20 סנטימטרים שדרכו דולפים החומרים הרדיואקטיביים. עם זאת, בינתיים נכשל הניסיון מאחר שהעיסה לא נסחפה עם זרם המים לכיוון הסדק.
הסדק במתחם הבטון של הכור הוא ככל הנראה הסיבה לעלייה המתמדת בכמות הקרינה שהתגלתה בימים האחרונים במי הים הסמוכים לכור. בשבוע שעבר מסרה הסוכנות לבטיחות גרעינית של יפאן כי כמות היוד הרדיואקטיבי במים הזורמים מהמפעל גדולה פי 10,000 מהמותר.
עם זאת, כמו במפרץ מקסיקו גם בכור בפוקושימה המומחים אינם אומרים נואש, ומבטיחים עוד שלל פתרונות יצירתיים לעצירת הדליפה. מה גם שעומד לרשותם זמן רב לכך מאחר שייתכן שיחלפו 100 שנים עד שמוטות הדלק בכור יתקררו מספיק.
עוד באותו עניין:
שבע סיבות להקים עוד כורים גרעינים בישראל
תנו לאטום לנצח
גלי הצונאמי הקטלניים בהיסטוריה
היום שאחרי
שנת הזעם